Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Daca ti-ai luat inima-n dinti si patinele-n picioare si-ai pornit intr-o noua aventura, cea a explorarii ghetii – ne asteptam ca, incepator fiind, ca te afli pe un patinoar, nu in mijlcul pustiului, pe suprafata vreunui lac, doh! – iata cateva sfaturi care sa-ti vina in ajutor pentru a stapani mai rapid si mai elegant alunecarea pe gheata:

  • Nu te uita in jos cand patinezi – da, multi oameni, cand patineaza pentru prima data, au tendinta de a se uita la patine, la picioarele lor, la terenul care pare ca le fuge de sub picioare. Este o tendinta naturala, pentru unii. Poate si pentru tine. Daca observi ca ai cazut prada acestui comportament nefast, ridica privirea si ai incredere in picioarele tale. In plus, este mai bine sa te uiti inainte, sa previi ciocnirea de alti oameni sau de mantinela.
  • Apleaca-te inainte – cand patinezi, nu este indicat sa mentii o pozitie dreapta a corpului, dimpotriva, trebuie sa te mentii mereu putin aplecat inainte. Astfel, iti controlezi mai bine viteza si directia si eviti o dureroaza cadere pe spate.
  • Invata sa cazi – in mod normal, inveti asta de la un instructor – ceea ce iti si recomandam: ia-ti niste lectii de patinaj. Sa inveti sa cazi inseamna sa inveti sa iti controlezi caderea si sa minimizezi impactul cu gheata. Evita caderea in coate , genunchi, etc. Atunci cand cazi, indoaie articulatiile pentru a prelua din intensitatea socului mecanic.
  • Nu te lua prea in serios – probabil ai mai auzit asta de-un million de ori pana acum. Nu te teme ca ai putea parea ridicol daca nu te tii bine pe patine. Roll with it, cum ar spune americanii. Fa haz de necaz, accepta-ti stadiul de incepator si cere ajutor daca e cazul. La urma urmei, patinajul este o activitate care te invata sa te adaptezi si sa te relaxezi in acelasi timp.