Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Mai clar si mai complex decat ne-a raspuns Andreea la intrebare, nici ca se putea!

articolul 11Iata conditiile pe care cel mic trebuie sa le indeplineasca:

  1. Aspectul fizic si ereditatea – urmarim suplete, dar nu copii inalti, deoarece este de preferat ca inaltimea sa fie medie spre mica pentru aceasta disciplina sportiva;
  2.  Motricitatea, viteza, elasticitatea – ne intereseaza aceste aspecte cu care copiii vin deja inzestrati pentru ca unele dintre ele sunt foarte greu de dezvoltat si atunci foarte multa energie a sportivului va fi directionata si catre exersarea acestor abilitati;
  3. Disciplina, gradul de implicare in lectie – adica pune intrebari multe, intelege repede, executa cand i se cere;
  4.  Seriozitatea si munca individuala/particulara – incearca mai mult, face numarul de exercitii cerute? In ce ritm? Pierde timpul? Face mai multe decat i se cere?
  5. Curajul! Patinajul este un sport dur, complex unde se stie prea bine ca se cade. Fiecare cazatura aduna pe plan fizic si psihic mici traumatisme care la un moment dat pot face diferenta in felul in care unii sportivi vor evolua. Unii pun foarte mult accept pe aceasta parte – cea a cazaturilor – astfel ca le e teama sa treaca peste si intampina blocaje destul de des, chiar daca nu toate cazaturile sunt neaparat dureroase. Aici se face acea diferenta intre copii care stiu sa gestioneze acest aspect ca fiind o etapa trecatoare, nu neaparat dureroasa, in atingerea unui obiectiv si altii care nu pot vedea obiectivul de teama ca li s-ar putea intampla sa cada. Antrenorul meu spunea – si eu ii dau dreptate si spun mai departe – ca nu inveti o saritura pana nu cazi incercand s-o realizezi de cel putin 1000 de ori. Noi avem 6 sarituri simple pe care le invatam si, mai nou, ar trebui sa ajungem la qvatruple. Trebuie sa fii pregatit sufleteste pentru asa ceva :))!
  6. Autodisciplina, nutritia, odihna si planul zilnic al copiilor sunt la fel de importante;
  7. Factorii de ordin familial si stabilitatea emotionala a copilului este, as putea spune, cheia succesului! Un copil extraordinar de  bine pregatit, daca nu reuseste sa fie 100 % prezent la antrenamente (fizic si mental) cu siguranta in cadrul competitional va fi o surpriza! Ce e drept, unii se mobilizeaza mai  bine in timpul competitiilor decat in antrenamente, dar nu asta este ceea ce isi doreste un antrenor. Antrenorul vrea sa stie de “acasa” la ce sa se astepte in competitia”x”  si la fel vrea si parintele.

Pe Andreea Ionsescu o gasiti des pe patinoarul nostru, ea fiind antrenor si director al Clubului Sportiv EDUSPORT.