Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Chiar inainte de redeschiderea patinoarului, echipa Cotroceni on Ice a aprticipat la un training menit sa dezvolte abilitatile de comunicare interpersonala si de lucru in echipa. In urma training-ului, desfasurat pe durata a doua zile, la inceput de septembrie, am stat de vorba cu trainerul, Dana Nicolescu, director la Opportunity Associates Romania. Iata ce am aflat de la ea despre continutul programului de training si rezultatele colegilor nostri.

“Pornind de la studii ce au demonstrat ca succesul unei persoane se bazeaza doar in proportie de 15% pe cunostintele si abilitatile tehnice legate de indeplinirea sarcinilor si ca 85 % este determinat de atitudinea individului si abilitatile sale de a relationa cu cei din jur, instruirea a avut scopul de a imbunatati comunicarea intre membrii echipei cat si cu clientii prin exercitii care le-au oferit posibilitatea de a intelege importanta comunicarii non verbale (limbajul corpului) si paraverbale (intonaţia, accentul pus pe cuvinte, timbrul, inflexiunea şi intensitatea vocii,).

S-au explorat barierele inerente ce tin de receptarea mesajelor si modul in care acestea pot sa influenteze modul in care reactionam, “comunicarea cu 4 urechi” fiind un subiect de reflexie si analiza. O alta modalitate de analizare a reactiilor comportamentale a fost intelegerea “rotii constientizarii”.

Am discutat despre responsabilitate si responsabilizare din dorinta de a ne imbunatati serviciile si de a contribui la o relatie armonioasa cu noi insine si cu tot ce ne inconjoara, de la familie, colegi, clienti si pana la planeta.

Exercitiile le-au oferit participantilor oportunitatea de a isi exprima creativitatea in rezolvarea problemelor si de a intelege conflictele dintr-o perspectiva noua in fiecare poate lua decizii privind modul in care doresc sa il rezolve, rolul feedback-ului in imbunatatirea performantei si relatiilor. A fost si “C.I.A” si Ferestara JoHari”, astfel incat feedback-ul sa ii ajute pe cei carora il dam dar si sa ne ajute sa ne descoperim ca indivizi atunci cand il primim.

Si in final am reusit sa rezolvam ca detectivi un caz complicat, ceea ce ne arata ca acolo unde fiecare membru al echipei se implica, nimeni nu aluneca iar solutia ne aduce satisfactia ca “impreuna putem reusi”, ne-a povestit Dana, pe scurt.

In articolul urmator veti citi despre reactiile si concluziile echipei noastre in urma training-ului. Ce a impresionat-o pe Monica? Ce a hotarat Adi sa schimbe? Ce a aflat nou Becky despre colegii ei?