Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Pe 6 si 7 septembrie, echipa Cotroceni on Ice, formata din Monica, Andreea, Marius, Robert, Adi, Andrei si Becky au participat la n training organizat de Opportunity Associates Romania. Pe parcursul a doua zile ei au comunicat intr-un mediu in afara locului de munca, reamintidu-si aspecte legate de comunicare si teamwork sau invatand unele noi. In articolul trecut, Dana Nicolescu, director al Opportunity Associates Romania, ne-a povestit, in linii mari, ce s-a intamplat in cele doua zile de training. E momentul sa prezentam si efectele acestui training asupra echipei noastre.

Robert:

Uneori am mai mult chef si mai multa inspiratie. Alteori nu as vrea sa fac nimic. Dar un loc de munca asta inseamna: chiar si cand nu ai chef, sa te urnesti din loc si sa pui mana sa faci treaba. Asta inseamna responsabilitatea.

 

Andreea:

I-am vazut pe colegii mei prinsi de exercitiile din timpul training-ului. Erau interesati, concentrati, iti dadeau silinta. Mi-a crescut increderea ca impreuna, daca ne punem mintea cu un lucru, reusim!

 

Monica:

Clientii nu sunt mama si tata, care iti trec cu vederea greselile si te scot in parc la inghetata. Ei sunt oameni cu propriile convingeri si probleme si dorinte si la astea trebuie tu, ca angajat, sa fii atent. In timpul training-ului s-a pus intrebarea “ce nu ti-a placut tie in alte parti, cand ai fost client?” Punerea in pielea clientului ne-a deschis si mie, si colegilor, perspective la care nu ne-am gandit pana acum.

 

Becky:

Am ajuns la un punct in viata profesionala in care ma cunost destul e bine si putine lucruri imi par noi in lucrul cu clientii. Dar apar intotdeauna situatii pe care nu pot sa mi le imaginez sau pentru care sa ma pregatesc mental. Ca atare, adaptarea e un element important. Invat constant abordari noi in functie de oamenii care-mi ies in fata.

 

Adi:

Comunicarea intre colegi este foarte importanta. Uneori, nu rezolvam conflictele prin comunicare fata in fata. Am invatat ca nu e benefic sa ma plang catre terte persoane pentru diverse nemultumiri, ci e mai bine sa vobesc direct cu persoanele fata de care am nemultumiri. Asa, poate ca si celalalt isi da seama ca nu e in regula ce a facut, sau poate explica, daca este o neintelegere.

 

Andrei:

M-am simtit bine la training. Am simtit ca pot spune ceea ce gandesc si ca pot avea un dialog sincer.

 

Marius:

Nu e usor sa ucrezi in echipa fiindca unii vor mereu sa iasa in fata, sa fie lideri, iar altii nu vor sa isi asume responsabilitatea. Am inteles ca munca in echipa inseamnasa lasi de la tine. Si sa inveti sa faci un compromis, dupa mine, e o dovada ca incepi sa te maturizezi.