Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Ne-am facut un obicei din a scrie despre patinoare inedite dn jurul lumii, fie prin locul unde sunt amenajate, fie prin caracteristici ale ghetii sau ale altor elemente din constructia sa, fie prin oferta de distractie. In cazul de fata, ineditul este la inaltime.

De cativa ani incoace, pe parcursul lunilor de iarna, un patinoar deschis pentru publicul larg – si cand spunem larg, includem aici toate categoriile de varsta si de motilitate – se amenajeaza la etajul 1 al faimosului Turn Eiffel. In inima Parisului, poti sa patinezi la aproape 60 de metri deasupra orasului, bucurandu-te de perdeaua de luminite colorate cu care este pavoazat.

Patinoarul este decorat diferit in fiecare an, asa ca ori de cate ori ti-ai pune patinele-n picioare in Turnul Eiffel, nu va fi niciodata la fel. Spre exemplu, anul trecut au asezat in centrul platformei inghetate o replica miniaturala a turnului. Cu o inalmite de 6 metri si sculptat din lemn, micul turn Eiffel a fost elementul-cheie aparut in pozele turistilor care au prins curaj si s-au urcat pe patine.

Si nu, nu trebuie sa vii cu patinele-n bagaj fiindca primesti aici tot ce-ti trebuie. Numerele disponibile variaza intre 25 si 47, iar pentru copii se pun la dispozitie scutere si scaune tip-saniuta. Si persoanele cu dizabilitati fizice pot intra pe patinoar, in scaune create special pentru ele.

La marginea patinoarului se serveste mancare calda, precum supa de linte cu sunca, sau specialitati bio de Craciun.

Intrarea, ati ghicit, este libera. Iar daca tot va ganditi sa ajungeti acolo, puteti face un plan de jumatate de zi, fiindca mai puteti vedea podeaua de sticla si un fabulos spectacol de imersiune proiectat pe trei ecrane gigantice.

Daca ati patinat prin colturi ale lumii mai putin obisnuite, asteptam sa ne scrieti experienta voastra si sa ne trimiteti poze cat mai reusite!