Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Pe 5 octombrie, sarbatorim si noi, cei de la Cotroceni on Ice, Ziua Mondiala a Educatiei. Cum sarbatorim? Ei bine, am lansat acum doua zile un concurs cu un premiu inedit. Daca urmezi regulile concursului si castigi, intri pe gheata cu Marius si inveti nste superfiguri de freestyle on ice.

Marius, care face freestyle pe gheata de ani buni – el are doar 22 de ani – crede ca oricine poate sa adopte stilul “free”. Nu trebuie sa fie intotdeauna vorba despre cascadorii, sarituri periculoase si viteza. Castigatorul concursului va avea ocazia sa iasa din zona lui de confort si sa experimenteze pe patine.

Premiul, o sesiune de freestyle pe gheata cu Marius, nu este intamplator. Credem ca si instructorii de patina sunt profesori, chiar daca nu se inscriu in imaginea care ne vine in minte atunci cand rostim cuvantul “profesor”. N-au nici sacouri scortoase, nici ochelari pe nas, nici un catalog la subtract, nici un stilou amenintator, plin cu cerneala rosie. Marius e un profesor informal, care instruieste intr-o materie informala, dar plina de adrenalina si de amuzament.

Concursul nostru de  Ziua Mondiala a Educatiei s-a incheiat astazi, la ora 10:00, precum am mentionat in regulament. Comentariu la intrebarea “de ce vrei sa castigi?” care a adunat cele mai multe like-uri pe Facebook a fost cel al Corinei Olaru. “Sunt entuziasmata, sper sa reusesc sa pun in practica in curand ce voi invata si mai ales sper sa nu ma accidentez prea tare”,ne spune Corina, care martuiseste ca experienta ei ca patinator amator este medie.

Ziua Mondiala a Educatiei, sau, in traducere mai exacta din engleza, Ziua Mondiala a Profesorilor se sarbatoreste in fiecare an pe 5 octombrie, inca din 1994. Ea reprezinta o marturie a recunostintei si aprecierii fata de contributiile pe care toti profesorii din lume le-au adus la stiinta si educatie.