Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Ne urmarim obiectivul pe care ni l-am setat acum cateva saptamani, acela de a face o colectie de articole despre cele mai ciudate, sau fascinante patinoare din jurul lumii. Tu si ceilalti impatimiti ai patinajului care ajung la noi pe blog, o sa vreti sa ajungeti in aceste locuri!

Daca ajungi in Alberta, Canada si vrei sa ai o experinta unica, pe care sa ti-o amintesti toata viata dupa aceea, trebuie sa-ti pui patinele-n picioare pe Lake Louise. Lacul, transformat in patinoar pe timp de iarna, a fost numit cel mai bun patinoar in 2014 de postul CNN si de publicatia The Huffington Post. Si nu degeaba – peisajul te lasa cu gura cascata si ghici ce: patinajul e gratuit.

Inconjurat din toate partile de creste muntoase, lacul Louise este cel mai fotografiat loc din Canada. Pe unul dintre maluri se afla castelul Lake Louise, o atractie in sine pentru turisti, dar si un loc unde iti poti petrece vacanta de vara, sarbatorile de iarna, sau romantica luna de miere.

Lacul este curatat zilnic de zapada care se asterne peste noapte, asa ca suprafata este mereu neteda si stralucitoare.

In mijlocul lacului inghetat se construieste in fiecare an un fascinant castel de gheata, cu detalii arhitecturale demne de o opera de arta. In zilele senine, razele de soare trec prin componenta translucida a constructiei, dand nastere unor jocuri de lumini si unor umbre fantastice.

Patinele se inchiriaza pentru o zi intreaga, pentru $15, sau pentru jumatate de zi, pentru $12.

Patinoarul se deschide la mijlocul lunii decembrie si se “topeste” spre sfarsitul lui aprilie.

Iar cand iei o pauza departe de gheata, poti sa faci un tur prin imprejurimi cu sania trasa de cai, infofolit intr-o patura pufoasa, sau sa gasesti, noaptea, daca cerul este senin, constelatiile Casiopeea, Ursa Mare si Orion.