10 lucruri pe care nu le stiai despre Halloween


Suntem scuzati, pana la urma, ca nu stim prea multe despre o sarbatoare pagana, care nu s-a inradacinat inca pe meleagurile noastre decat la un nivel comercial. Dar daca tot ne costumam in vrajitoare si scobim dovleci, daca tot ne fascineaza aceasta parte traditionala a sarbatorii de, iata si 10 lucruri pe care nu le stiai despre Halloween, care sunt tot la fel de interesante:

  1. Halloween isi are originea intr-o sarbatoare pagana din cultura celtica numita Samhain
  2. Initial, costumele erau purtate pentru a speria spiritele rele, despre care se credea ca ies din morminte si ii bantuie pe cei vii
  3. Primele costume erau confectionate din piei si par de animale, sau din plante; erau pictate si cusute de mana.
  4. S-a demonstrat stiintific beneficiul de a fi speriat intr-un spatiu in care te simti in sigurant, asa cum se intampla de cele mai multe ori de Halloween. Cand esti speriat de cunoscuti care poarta costume infricosatoare, creierul elibereaza substante care produc o stare de euforie.
  5. Cea mai vanduta ciocolata in ajun de Halloween este Snickers
  6. Trick-or-treat este o parte importanta in seara sarbatorii. Cele mai mari vanzari de bomboane se inregistreaza pe 28 octombrie
  7. Cel mai popular costum este cel de vrajitoare. Se estimeaza ca in noaptea de Halloween, nu mai putin de 6 milioane de vrajitoare alearga incolo-si-ncoace dupa bomboane.
  8. Traditia dovleacului -felinar a aparut mai tarziu in sarbatoarea “spooky”. Initial, oamenii scultptau felinare din ridichi, carora le dadeau aspect fioros.
  9. Decorarea dovleacului de Halloween nu trebuie sa include etapa de scobire a acestuia. Trendul decorarii doar in exterior, fara a taia dovleacul este in crestere. Multi oameni folosesc dantela, vopsea si flori pentru a decora dovlecii.
  10. Halloween nu este o sarbatoare doar pentru copii. Lasand bomboanele la o parte, costumele specifice acestei sarbatori vin in diferite marimi si exista o mai mare varietate de personaje pentru adulti decat pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *