Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

The Rideau Canal din Ottawa, Canada, este cel mai mare patinoar natural de pe mapamond. O spune Cartea Recordurilor.

Sa patinezi pe Rideau Canal este o aventura in sine.  Declarat drept patinoarul cu cea mai mare suprafata din lume, The Rideau Canal are o intindere de 7,8 kilometri. Ca sa iti faci o idee, patinoarul Cotroceni on Ice are o suprafata de 800 de metri patrati. Aflat chiar in “miezul lucrurilor” canadiene, canalul, devenit pista de patinaj pe timpul iernii, trece chiar pe langa Cladirea Parlamentului din Ottawa si ocoleste hotelul Chateau Laurier.

Fiind un patinoar exterior cu gheata naturala, calitatea suprafetei inghetate si durabilitatea depind in mare masura de conditiile climatice din lunile geroase. In cazurile ideale, The Rideau Canal ingheata in ianuarie si ramane disponibil patinatorilor pana in martie. Cu toate acestea, anul trecut sezonul a durat doar 18 zile!

Pe langa patinaj, The Rideau Canal ofera si alte oportunitati de distractie, unele mai aventuroase, cum ar fi inchirierea de saniute, cu care poti organiza competitii, iar altele mai comode si calduroase, ca, de pilda, statul pe margine, infofolit in fular si caciula, cu nasul amortit de aburii jucausi ai unei ciocolate calde.

The Rideau Canal este atractia principala din capitala Canadei pe timpul iernii, adunand peste un million de vizitatori pe sezon.  Dar numarul mare nu trebuie sa te sperie fiindca spatiul enorm iti permite sa prinzi orice viteza pe parcursul celor doua ore (atat dureaza o sesiune). Programul este cel obisnuit, intalnit mai peste tot: de luni pana duminica, incepand cu ora 10.

Iar in materie de oferte culinare, incearca traditionalele caramel cu sirop de artar si delicioasele prajituri Flapjack.

P.S. Nu ai voie sa intri pe patinoar cu crose si pucuri, cu bauturi alcoolie sau cu biciclete. Iar daca ti-ai luat catelul cu tine in vacanta, va trebui sa te urmareasca de pe margine.