Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Am scris de multe ori despre cat de minunata poate fi pentru un copil experienta pe gheata! Si am mai scris despre cum parintele poate sa il urmareasca si sa il incurajeze de pe margine. Dar cum se schimba lucrurile cand intra si parintele pe patinoar?

Daca esti parinte, stii, cu siguranta, cat de entuziasmat e copilul tau cand faceti ceva impreuna. Ceva care sa nu ii fure lui din placerea activitatii, ci sa adauge, prin prezenta ta. Probabil ca nu ii place cand ii termini castelul de nisip, pe plaja, sau cand il ajuti sa coloreze, iar partea ta iese mai buna decat a lui. Dar cand vine vorba despre sporturi, este greu sa vezi un copil nefericit ca tatal il invata sa mearga cu bicicleta, sau ca mama il invata sa inoate.

Sportul este o activitate care creaza o legatura puternica, de echipa, intre tine si copilul tau. Mihai, un tatic de 35 de ani, care a venit la patinoar cu Daria, 9 ani. Desi marturiseste ca nu are mult timp liber la dispozitie, sa se joace cu Daria este activitatea lui preferata. “Daria e un super partener de joaca. Ma face sa rad, tine cont de sfaturile mele, e  foarte inventiva si ma inspira sa ma reapuc sa fac lucrurile pe care le faceam si eu cand eram de varsta ei. Ca de exemplu, sa patinez.”

Cand parintii patineaza impreuna cu copiii, are loc un transfer de experienta unic, prin care cei mici deprind abilitati motorii si de comunicare, de interactiune, autocontrol si leadership, abilitati pe care nu le-ar putea deprinde singuri sau din relatie cu altii de varsta lor. O spun psihologii, care adauga ca desi vedem beneficii in orice tip de activitati ludice intre copii si parinti, activitatile sportive, in spatiu deschis, au rezultate mai bune decat joaca in casa.

Asadar, ne vedem pe gheata, cu mic, cu mare!