Un patinoar din Japonia a fost “decorat” cu pesti adevarati


Cand am vazut pozele care ilustrau un articol din Splash Gear ce descria patinoarul proaspat construit in noiembrie 2016 in cadrul parcului de distractii tematic numit Space World din Japonia, am avut un soc. Cateva mii de pesti inghetati in suprafata solida a patinoarului creeaza o atmosfera bizara, ba chiar sordida pentru unii.

Vizionarii acestei “creatii” nu s-au gandit ca ar putea exista obiectii cu privire la viziunea lor artistica, cu atat mai mult cu cat pestii erau morti inca dinainte de incastrarea lor in gheata. Ei bine, activistii care militeaza pentru drepturile animalelor au sarit ca arsi.

Patinoarul, care fusese deschis pe 12 noiembrie, cuprindea 25 de specii diferite de animale marine, de la crustacei si scoici la pisici de mare si chiar rechini. Scopul acestei creatii, care s-a dovedit a fi macabra, era unul educativ, spun reprezentanti ai Space World. Ei doreau sa dea impresia clientilor ca patineaza pe ocean.

Pe 28 noiembrie, dupa valul de plangeri care a urmat deschiderii patinoarului, numind proiectul “dezgustator”, “un cimitir de pesti” si “sadic”, purtatorul de cuvant al Space World a spus: “Ne pare rau ca oamenii au considerat aceasta experienta drept neplacuta. Ca urmare, am inchis patinoarul. Nu numai atat, dar parcul a decis chiar sa tina o ceremonie in memoria celor 5.000 de pesti inghetati.

Space World este un parc tematic din Japonia, situat in prefectura Fukuoka, in orasul Kitakyushu.

Pentru mai multe imagini, accesati link-ul. ATENTIE! Imagini care pot afecta emotional.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *