De ce sa inveti sa patinezi


Sa presupunem ca nu stii sa patinezi – daca te numeri printre aceia pentru care nu trebuie sa facem aceasta supozitie, atunci acesta nu va fi un exercitiu de imaginatie pentru tine. Daca te gandesti la incaltarea unor ghete care intalnesc solul pe o suprafata extrem de ingusta, ceva mai groasa ca o lama de cutit, probabil iti apar in minte diverse scenarii anxioase in care te pravalesti, in moduri din ce in ce mai creative, peste cei din jurul tau si, mai dureros, peste propria stima de sine.

Sa inveti sa patinezi nu este unul dintre cele mai usoare lucruri de pe lume, iar dificultatea deprinderii alunecarii line de pe un picior pe celalalt creste odata cu varsta pentru ca, deh, cand esti mic, nu esti judecat aspru daca te tavalesti pe jos. E cumva in natura lucrurilor sa-ti petreci vremea facand greseli si jucandu-te. Cand esti mic, sa cazi inseamna “explorare”. Cand ajungi la o considerabila varsta majora, sa cazi aduce, mai degraba, a neindemanare, iar adultului nu-i e de nimic teama asa cum ii este de momente penibile.

Sa iei o cazatura zdravana, fie ca aluneci pe gheata “plantata” pe patinoar, sau pe cea “uitata” pe trotuar, provoaca durere si un o stare neplacuta care se zbate intre stanjeneala si umilinta, in functie de delicatetea emotionala a fiecaruia.

Suntem constienti ca multora dintre voi, care nu stiu inca sa patineze, le e treama de sifonarea imaginii de sine. Nu o sa va povestim cat de grozava devine atmosfera in jurul tau cand intri pe patinoar. Nici nu o sa te atragem cu promotii si cadouri – de data aceasta. Dar, avand in minte motivele care ne-au fost invocate de prieteni, membri de familie si alte cunostinte pentru care nu se incumeta sa paseasca pe gheata, ne-am dat seama ca ne dorim sa iti transmitem un alt mesaj decat cel asteptat( “Invata sa patinezi ca e distractiv”). Nimic din ceea ce nu facem cu indemanare nu poate fi distractiv – asta, daca nu punem la socoteala hazul de necaz. Priceperea vine cu exercitiul, iar exercitiul incepe cu hotararea noastra de a obtine pricepere.

Toti cei care fac parte din echipa Cotroceni on Ice isi aduc aminte de primele incercari de a patina cu amuzament, ba unii isi aduc aminte cu exactitate cu cate vanatai s-au ales. Obtinerea echilibrului pe patine este, insa, unul dintre momentele rare care iti intaresc convingerea ca esti capabil sa faci orice iti pui in minte.

Ne vedem pe gheata!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *