Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Filme despre patinaj artistic sunt multe. Fie ca se incadreaza la categoria comedii, drame, sau chiar thriller, toate spun povesti despre curaj, posibilitati si victorii. Daca ai o dupa-amiaza de weekend in care-ai chef de un film care sa te binedispuna, iata cateva sugestii pe care ti le oferim:

 

One In a Million (1936) – este unul dintre cele mai vechi filme despre talente sportive descoperite din intamplare, care ajung campioane. Filmul istoriseste intamplarile prin care trece impresarul Ted Spencer si noua sa descoperire, patinatoarea Greta Muller, fiica a unui patinator de performanta cu o cariera ratata. O parte din scenele prezentate in film sunt filmari autentice de la Olimpiada din 1936. One in A Million a primit un Oscar la pentru cea mai buna coregrafie.

 

 

Ice Angel (2000) – desi nu este unul dintre cele mai aclamate filme despre patinaj, probabil si din cauza abordarii fantasy, Ice Angel, cunoscut si sub titlul On Thin Ice: Going For the Gold, are in distributie o faimoasa patinatoare americana: Nancy Kerrigan. Pe actrita care interpreteaza personajul principal poate v-o amintiti din serialul de comedie Dadaca, in care era Maggie, fiica cea mare a D-lui Sheffield.

 

 

Blades of Glory (2007) – comedia ii are ca protagonisti pe Will Ferrell si pe Jon Heder, doi patinatori foarte talentati care intra intr-o competitie pentru medalia de aur la World Games, insa ajung descalificati si expulzati din comunitatea patinatorilor. Filmul, produs de actorul de comedie Ben Stiller (Zoolander) a incasat 145,7 milioane de dolari, de doua ori si jumatate mai mult decat bugetul alocat pentru productie.

 

 

Rise (2011) – este un documentar care ne introduce in pasionanta lume a patinajului artistic, comemorand, in acelasi timp, implinirea a 50 de ani de la accidentul aviatic in care si-au pierdut viata marile nume ale patinajului American ce calatoreau spre Campionatul Mondial, care avea loc la Praga (1961).