Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Daca te-ai gandit sa pui pe lista lucrurilor de facut in viata asta o vacanta in Big Apple, alege New York-ul iarna. Nu numai ca il vei prinde in plina explozie de lumini de sarbatoare, in febra cumparaturilor din ajun de Craciun, a reducerilor si a lichidarilor de stocuri, dar vei avea ocazia sa te dai pe gheata, navigand uriasele platouri si lacuri transformate in patinoare pe tot timpul sezonului rece.

 

Iata cele mai fascinante patinoare din New York:

Patinoarul din Bryant Park – se afla in complexul Bank of America Winter Village, unde, pe langa patinaj, poti merge la cumparaturi, sau poti ramane la masa. Inchirierea patinelor costa 20 de dolari, dar, daca nu vrei sa platesti aceasta suma, poti veni cu propriile patine.

 

 

Patinoarul din Central Park – Wollman Rink este unul dintre cele mai populare – si mai populate – patinoare din New York City. Aflat in inima orasului, in Manhattan, suprafata inghetata a lacului din cel mai mare parc al orasului ofera o experienta feerica. Peisajul iti taie respiratia. Preturile sunt scazute, iar incepatorii se pot bucura de recuzita pentru a-si perfectiona hobby-ul.

 

 

Patinoarul din Piata Rockefeller – acesta este primul patinoar care se deschide, in fiecare an, fiind iconic. Doar 150 de oameni se pot afla, in acelasi timp, pe gheata, ceea ce face ca patinoarul sa para o oaza de aer comparativ cu strazile care il inconjoara, forfotind de turisti. Numarul restrans de patinatori aduce dupa sine nevoia de a-ti rezerva intrarea din timp. Preturile variaza intre 60 de dolari si 150 de dolari, in functe de tipul biletului de intrare (standard sau VIP) si perioada pentru care faci rezervarea (in octombrie si noiembrie este mai ieftin decat in decembrie si ianuarie).

 

 

Alte patinoare din New York pe care ai vrea sa le vizitezi: Sky Rink, in Chelsea Piers, Riverbank State Park, Abe Stark, World Ice Arena, Staten Island Skating Pavilion.