Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Ce-i drept, tinuturile desertice din Nevada nu inspira pasionatii de patinaj, chiar daca Las Vegas, stralucitor pana la kitsch cum este, poate atrage ca destinatie de vacanta.

Zilele acestea, in Las Vegas, la umbra, sunt 45 de grade. Este, poate, greu de crezut ca aici, pe timp de iarna, cineva ar face profit din deschiderea unui patinoar. Ironia face ca in orasul bannerelor luminoase, al replicilor miniaturale ale monumentelor (vezi Statuia Libertatii, Turneul Eiffel, etc.) si al jocurilor de noroc, patinajul sa fie o fita.

Asadar, fita se cheama The Cosmopolitan, un complex hotelier a carui piscina de aproape 400 de metri patrati se transforma iarna in patinoar. Si da, gheata este reala, cu toate ca patinatorii au si experienta unor “dusuri” de zapada artificiala o data la jumatate de ora, pentru spectacol.

Langa piscina, transformata in patinoar, sunt mese speciale in mijlocul carora se face focul la flacara caruia iti poti rumeni bezele sau alte mancaruri de sezon.

Inchirierea patinelor costa 10 dolari pe zi pentru clientii hotelului si 20 de dolari pentru restul clientilor. Asistenta unui instructor se plateste cu 10 dolari pentru o sesiune de 90 de minute.

Patinoarul de la The Cosmopolitan este deschis tuturor adultilor si adolescentilor. In cazul copiilor, varsta minima este de doi ani impliniti. Totusi, daca ai mai putin de 18 ani, trebuie sa vii insotit de un de un adult, recomandabil de catre unul dintre parinti.