Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Papusa Barbie a fost sarbatorita oficial, pentru prima data, de comunitarea de colectionari din Romania, iar Cotroceni on Ice a fost la loc de cinste printre sponsori.

In seara de 11 martie, colectionarii de papusi din Romania s-au adunat intr-o locatie din Bucuresti pentru a sarbatori cea de-a saizecea aniversare a lui Barbie. Cea mai celebra papusa a tuturor timpurilor, in numeroasele ei ipostaze, a fost piesa de display, dar si premiu in cadrul tombolei organizate in cadrul evenimentului.

Welcome gift bag – aceasta a fost plina cu surprize din partea colectionarilor si a sponsorilor : Cotroceni on Ice si Smyk All For Kids

Barbie implineste 60 de ani”, organziat de Lundin PR, a avut loc intr-unul dintre mall-urile capitalei, unde, un numar semnificativ de colectionari, cu varste cuprinse intre 6 si 45 de ani si-au etalat piesele de colectie Mattel. Cina a culminat cu tortul aniversar si cu o tombola in cadrul careia s-au oferit papusi Barbie de editie playline si collector. Premiul cel mare a fost editia de colectie “60th Anniversary Barbie”, creata de designerul Mattel Caroline DeMersseman, oferita cadou de Cotroceni on Ice.

Ioana, 14 ani, este castigatoarea papusii “60th Anniversary Barbie”, oferita de Cotroceni on Ice in cadrul tombolei.

Fiecare participant a primit un welcome gift bag, cu surprize și cadouri oferite de comunitatea de colecționari, dar și de sponsorii evenimentului: Smyk All For Kids, Cotroceni on Ice si Fantasia Toys.

La eveniment au participat si doua personalitati din lumea presei televizate: Bianca Pena, fosta stirista de la Kanal D si Cristina Herea, prezentatoarea stirilor de la Romania TV.

A fost o surpriza placuta sa aflu că in Romania exista o comunitate de colectionari de papusi Barbie si fashion dolls si ma bucur ca am fost prezenta, impreună cu fiica mea, la prima intalnire oficiala a acestora”, a marturisit Bianca.

Bianca Pena si fiica sa, Eva, desfac de zor cadoul primit.

Cristina Herea, ne-a destainuit, probabil in premiera, ca are propria colectie de papusi Barbie, pe care le pastreaza cu drag, inca din vremea copilăriei. Papusa Barbie poarta amprenta primilor mei ani din viata, iar in aceasta seara, datorita colectionarilor prezenti la eveniment, am retrait emotia copilariei”, spune stirista. “A fost o seara perfecta, alaturi de oameni pasionati de frumos!”

Cristina Herea a primit o papusa Barbie de colectie (dr.) in cadrul evenimentului.

Comunitarea de colectionari de fashion dolls din Romania nu numai ca exista de ani buni, dar este in continua crestere”, spune Catinca Lundin, organizator al evenimentului si colectionar. “La noi in tara, numarul papusilor fashion este aproape inexistent pe piata, tocmai pentru ca, pana acum, aceasta comunitate nu a fost vizibila. Speram ca lucrurile sa se schimbe si disponibilitatea unor produse de calitate in acest sector sa creasca.”

“A fost o minunata aventura punerea la punct a detaliilor pentru aniversarea lui Barbie. Ca si colectionar de peste zece ani, visam sa pun in fapt un asemenea eveniment”, adauga Silvia Mirea, co-organizator. Imi doresc sa existe mai multe evenimente care sa ne aducă impreună pe noi, colectionarii romani.”

Catinca Lundin (stg.) si Silvia Mirea (dr.)

Barbie a implinit 60 e ani pe 9 martie. Creata de Ruth Handler dupa modelul unei papusi germane, Bild Lilli si lansata pe piata americana in 1959, papusa si-a castigat fulminant popularitatea la nivel mondial. Aceasta a atras dupa sine numeroase controverse si critici, cele mai multe fiind legate de imaginea corporala inspirata. Ca raspuns, de-a lungul existentei lui Barbie, Mattel a facut numeroase schimbari, lansand pe piata prieteni ai papusii de diverse etnii, ocupatii si, incepand cu 2014, diverse tipuri corporale.

In prezent, papusa Barbie este prezenta pe rafturile magazinelor din lume si din Romania intr-o multitudine de variatii de culori de piele, tipuri de par, trasaturi faciale si forme corporale, fiind capabila sa devina model inspirational pentru orice copil si piesa de display pentru orice colectionar.