Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Saptamana aceasta am avut o experienta inedita. Si cand spunem asta, ne referim la alaturarea a doua elemente pe care nu le gasim in mod obisnuit in acelasi context: papusile si gheata patinoarului.

Un colectionar de papusi din Bucuresti ne-a oferit ocazia de a materializa un proiect fotografic de care suntem mandri si care speram sa va incante si pe voi.

Pentru inceput, am fotografiat patru papusi de colectie pe gheata de la Cotroceni on Ice. Papusile nu se conformeaza imaginii tipice de jucarii pentru fetite, ci sunt “fashion dolls”, adica papusi destinate colectionarii, display-ului si experimentarii stilistice si intr-ale modei. Acest lucru a facut munca fotografului mult mai usoara, ele fiind, practic, fotomodele in miniatura.

Selectia micilor modele s-a bazat pe diversitate: firme producatoare diferite, estetica si expresivitate diferite, ani de productie diferiti. Cea mai veche papusa dateaza de la mijlocul anilor ‘90, iar cea mai noua a fost lansata pe piata in urma cu aproximativ o luna.

A fost o experienta frumoasa. Ne-am bucurat de expresia artistica a unor obiecte de colectie coborate din vitrina de display pe gheata de la patinoar, de ochii curiosi ai copiilor, care si-au dorit sa le inspecteze mai indeaproape – ba o fetita a fost dornica sa si pozeze alaturi de ele, dar si de atentia adultilor.

Si pentru ca vorba aia veche “o fotografie face cat o mie de cuvinte” se aplica perfect in acest caz, va lasam sa va bucurati de fotografii, nu inainte de a va dezvalui ca planuim un al doilea proiect fotografic pe aceeasi tema: papusi pe patine la Cotroceni on Ice.