Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Asadar, ai hotarat sa-i faci pe plac micului zvapaiat si il inscrii la un sport: patinaj. Dupa ce ai hotarat pe ce patinoar il duci si ai ales un instructor cu experienta si recomandari bune , iata la ce trebuie sa te astepti in primele lectii:

Instructorul va incepe prima lectie in afara ghetii. El va verifica daca toti elevii si-au fixat bine patinele. De asemenea, ei vor purta genunchiere, cotiere si uneori manusi pentru a-si proteja articulatiile in momentele inevitabile cand vor cadea. De cele mai multe ori vor purta si casca de protectie.

Cazaturile pe gheata sunt inevitabile. Mai mult, sunt chiar necesare. Inca din timpul primei lectii, copiii vor exersa cum sa cada si sa se ridice. Exista tehnici de a cadea pe gheata care, odata stapanite, poate controla impactul cu suprafata dura. Tot asa, cel mic invata sa se ridice. Aceste exercitii au loc in afara ghetii.

Nu te astepta la prea mult patinat propriu-zis in timpul primelor lectii. Inainte de a invata sa alunece pe patine, cei mici vor invata sa stea sis a mearga pe gheata. Abia dupa aceste exercitii de cadere si ridicare, instructorul ii va duce pe gheata, unul cate unul. Fiecare copil va reactiona diferit la prima experienta pe gheata. Unii vor fi mai tematori, altii vor fi foarte entuziasmati si nerabdatori.

Asteapta-te la lacrimi. Majoritatea copiilor vor izbucni la un moment dat, in timpul lectiilor de patinaj. Fie pentru ca se sperie cand cad, sau fiindca sunt coplesiti de noua experienta. Daca instructorul are asistenti, acestia vor calma copiii care plang. Daca nu, se va ocupa el insusi de aceasta situatie sensibila.

Pe durata primelor lectii, copiii au nevoie sa isi repereze usor parintii, care vor sta pe margine, calmi si zambitori, insuflandu-le incredere.  Asadar, fii vizibil, dar nu-ti “salva” copilul din anxietatea de a incerca o noua activitate pe care o va indragi cu siguranta in scurt timp.