Patinoar AFI – Cotroceni On Ice

Spune-mi cate ceva despre locul pe care l-a avut patinajul in viata ta, de-a lungul anilor.

Patinajul artistic este unul dintre lucrurile care ma definesc pentru ca mi-am dedicat acestui domeniu mai bine de 26 de ani, fie ca sportiva, fie ca antrenor!  Practic sportul acesta de la aproape 6 ani si pana acum (32 ani) am fost implicata trup si suflet in promovarea acestei discipline sportive. Chiar de cand eram mica incercam sa imi incurajez colegii de scoala sa mearga la patinoar cu sau fara mine si aveam rabdarea sa explic tuturor celor aflati la inceput care sunt primii pasi pe gheata – uneori ofeream sfaturi nesolicitate :))

Cand ai inceput sa antrenezi copii?

Mereu mi-a placut sa ajut, sa initiez si ma bucuram cand vedeam progresele tuturor celor pe care-i ajutam. Totusi, sa initiez ca la carte am inceput la 17 ani, ca ajutor de antrenor, ca mai apoi sa incep sa ma implic mai mult. La 22  de ani eram deja titulara unor cursuri de initiere in patinaj si a unui concept “inventat” de mine, dedicat persoanelor care totusi puteau controla patinele – “ice fitness”.

Care este partea ta preferata dintr-un antrenament cu copii?

Nu cred ca am o parte mai preferata decat alta pentru ca, placandu-mi patinajul, imi place complexitatea sa si a elementelor pe care le predau. Daca ar fi totusi sa aleg… Imi place foarte mult sa predau piruetele pentru ca eu consider ca ele sunt caramida pe care poti lucra sariturile – mai ales cele peste o rotatie – asa ca eu predau foarte mult piruete. Imi place sa-i vad eleganti si sunt atenta la acest aspect al posturii, dar bineinteles ca sunt atat de multe de luat in considerare intr-un antrenament incat  nu toate pot iesi la superlativ intr-o sesiune.